Nykyisille asiakkaille

Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle on kerätty asiakaspalvelustamme usein kysyttyjä kysymyksiä.

Mikäli ette löydä vastauksia kysymyksiinne täältä, niin olkaa rohkeasti yhteydessä oman paikkakuntanne asiakaspalveluun. Iloinen ja avulias asiakaspalvelumme auttaa teitä mielellään. Asiakaspalvelumme hoitaa monia niitä tehtäviä jotka yleisesti luullaan olevan isännöitsijän tehtäviä. Normaalit päivittäiset rutiinit, kuten autopaikka- tai saunavuorolistojen muutokset onnistuu helpoiten asiakaspalvelumme kautta.

Olkaa siis rohkeasti yhteydessä asiakaspalveluumme. He osaavat auttaa teitä taloyhtiötänne koskevissa asioissa.

Olen juuri muuttanut taloon. Mitä minun pitäisi tehdä ensimmäisenä?

Taloyhtiöön muuttavan henkilön pitää ensimmäisenä tehdä muuttoilmoitus. Muuttoilmoitus lomake löytyy oman paikkakuntasi toimipaikan sivuilta. Suositeltavaa on myös tutustua taloyhtiön OMAKOTI-sivuihin. Sivut pitävät sisällään paljon asukkaille suunnattua tietoa.

Olen muuttanut taloon ja haluaisin autopaikan tai saunavuoron. Mistä voin saada sellaisen?

Varauslistoja ylläpidetään asiakaspalvelussamme. Helpoin ja nopein tapa tehdä varauspyyntö koskien autopaikkaa tai saunavuoroa on OMAKOTI-sivujen sähköisissä palveluissa. Sähköisistä palveluista löytyy Tee varaus -työkalu jolla voitte tehdä varauspyynnön. Asiakaspalvelumme varmistaa kiinteistönne varaustilanteen ja ilmoittaa teille tilanteesta.

Halusin saada isännöitsijäntodistuksen. Mistä voin saada sellaisen ?

Isännöitsijäntodistukset on helpoin tilata taloyhtiönne OMAKOTI-sivujen kautta. OMAKOTI-sivuilta sähköisestä palvelusta löytyy työkalu tilauksen tekemiseen. OMAKOTI-sivuilla on myös hinnastomme josta löydät isännöitsijäntodistuksen hinnan.

Olen suunnittelemassa remonttia asuntooni. Mitä minun pitää muistaa?

Ennen kuin remontin saa aloittaa pitää taloyhtiön hyväksyä muutostyöilmoitus. Muutostyöilmoitus tehdään sen tähden että taloyhtiön hallinto on perillä talossa olevista muutoksista ja isännöitsijä voi tarkistaa taloyhtiötä vastuulla olevat asiat remonttia tehtäessä. Muutostyöilmoituksen voi tehdä helpoiten OMAKOTI-sivuillamme sähköisen asioinnin osuudessa.

Olen ostanut asunnon. Mitä minun pitää toimittaa isännöitsijätoimistoon?

Jotta asiakaspalvelumme voi merkitä teidät asunnon omistajaksi, pitää teidän toimittaa asiakaspalveluumme seuraavat dokumentit
- Kopio kauppakirja
- Kopio varainsiirtoveroilmoituksesta
- Kopio osakekirjasta jossa näkyy siirtomerkinnät

Mikäli olette käyttänyt asunnonvälittäjäyritystä on yleensä välittäjän velvollisuus on toimittaa nämä dokumentit isännöitsijätoimistoon.

Olen saanut asunnon perinnöksi. Mitä minun pitää toimittaa isännöitsijätoimistoon?

Mikäli olette saanut asunnon jotain muuta kautta kuin ostamalla, esim perintönä tai lahjaksi, niin asiakaspalvelumme tarvitsee seuraavat dokumentit jotta asunnon omistaja voidaan vaihtaa järjestelmiimme
- Kopio perinnön jakokirjasta, testamentista tai osituskirjasta
- Kopio osakekirjasta jossa näkyy siirtomerkinnät

Olen kadottanut avaimeni. Mitä minun pitää tehdä?

Katoamisesta pitää tehdä välittömästi ilmoitus asiakaspalveluumme. Uuden avaimen tilauksen ja mahdolliset lukkojen sarjoitukset kustantaa aina avaimen hukkaaja. Mikäli asunto on vuokra-asunto, isännöitsijätoimisto varmistaa aina uuden avaimen tilauksen asunnon omistajalta ja vasta tämän jälkeen tilaa asukkaalle uuden avaimen.

Avaimet pitää aina tilata isännöitsijätoimiston kautta, jotta asiakaspalvelulla on ajan tasalla oleva kiinteistön avaintilanne. Tällä varmistetaan ettei kiinteistön avaimia ole ulkopuolisilla ja että kadonneet avaimet korvataan uusilla.

Mistä saan sähkösopimuksen?

Sähkösopimukset tehdään aina huoneistokohtaisesti, jolloin asukas tekee oman sopimuksensa sähköntoimittajan kanssa.

Näytä